Taste of Helsinki -ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on kaikkiaan 36 erilaista annosta.
Tänä vuonna Taste of Helsinki –ruokafestivaalissa on mukana 11 ravintolaa eri puolilta Suomea. Jokainen ravintola tarjoaa alku-, pää- ja jälkiruoan. Maisteltavaa riittää varmasti, sillä tarjolla on yhteensä 36 erilaista annosta. Annosten hintakin on kohtuullinen. Yksi annos maksaa viidestä kuuteen markkaa. Markka on festivaalin virallinen valuutta ja vastaa arvoltaan euroa.
Ask
- Kesän vihreyttä, samettikukkaa & seljankukkaa
- Porsaankylki, varhaisperunaa & sipulia
- Suolaheinää & valkosuklaata
Bertha
- Turska, papu, kampasimpukka
- Possunposki, soija, selleri
- Suklaa, banaani, jaloviina
Bistro O Mat
- Aniksella maustettua lohta, katkarapuja ja avokadoa
- Grillattua luomukaritsankylkeä, varhaiskaali-luomujogurttisalaattia ja tummaa lakritsakastiketta
- Mehustettuja mansikoita, kutunmaito-softis ja mantelia
Demo
- Hummerimakkara, sahramirisottoa, rakuunadressing
- Haudutettua vasikanrintaa, grillattua varhaiskaalia, fermentoitu soijapapukastike
- "Space cream" 2014
Emo
- Rapukakkua ja fenkolia
- Kananpoikaa ja varhaiskaalisalaattia
- Heikkilän grillijuustoa, sieniä ja varhaiskaalia
- Vuohenmaito-Eskimo ja raparperia
Farang
- Green Shell Mussel (vihersimpukka, punainen "nahm jim" dressing, merileväkaviaaria, rapeaa sipulia)
- Coconut Caramel Pork (karamellipossua, paahdettu kookosdressing, chiliä, korianteria)
- Hola Hola "14" (eksoottista hedelmäsalaattia, vanilja-kookoskermaa, passion-mangosorbettia)
Hodari & Hummeri
- Kuninkaallinen hummeririsotto
- Oskarin hodari vasikasta, parsasta ja jättikatkaravuista
- Varhaisperuna, tuoreparsahodari ja tryffeliä
Juuri
- Prässättyä graaviahventa, savustettua perunaa ja punasipulia
- Luomukyyttöä "nose to tail", Gobbas Gårdin kevätspelttiä ja Juuren kasvimaan satoa
- Punajuurimakaronilaatikkoa, Saloniemen chevreä, punajuurta ja pellavaa
- Kuttujogurttijäädyke, lakritsia, vadelmaa ja fenkolia
Postres
- Uusia perunoita ja anjovisvoita
- Savulohisäilyke ja Postresin saaristolaisleipää
- Paahdettu couscous-salaatti ja harissamajoneesia
- Tuttifrutti-calippo
Sami Tallberg
- Munakas, sieniä ja lakritsaa
- Munakas, malo-vihanneksia ja tilliiä
- Väinönputkivanukas ja kukkapölyä
Smakbyn Åland
- Itämeren kalatartar sekä rapuja ja siianmätiä, creme fraiche, tilliä ja anopin limppua
- Pitkään kypsytettyä ahvenanmaalaista lammasta, kermaista kastiketta, Smakbyn lammasmakkaraa, juureksia ja pehmeää perunasosetta
- Smakbyn versio Ahvenanmaan pannukakusta, luumuja ja kermavaahtoa
Taste of Helsinki -festivaali järjestetään Helsingin Kansalaistorin puistossa 12.–15. kesäkuuta. Tutustu tarkemmin Taste of Helsinki -tapahtumaan ja ravintoloihin täältä.
Soppa 365 on Taste of Helsingin mediayhteistyökumppani.
Päivitetty maanantaina 26.5. klo 17.03: Sami Tallbergin menu päivitetty.