
Lehtikaali on loistava lisä salaatteihin, pastoihin ja patoihin. Kovan rakenteensa ansiosta se ei muhjuunnu pitkässäkään kypsennyksessä, mutta toisaalta kun sitä tarpeeksi puristelee se pehmenee sopivasti salaattiin.
Joko olet bongannut marketin vihannesosastolla vihreillä lehdillä pakatut pussit? Niihin kannattaa tarttua, sillä ne pitävät sisällään syksyn hittikasvista, lehtikaalia.
Pienestä lehtikaalibuumista kertoo jo se, että joissakin kaupoissa lehtikaalista yritetään tehdä peräti sisäänheittotuotetta myymällä sitä tarjoushintaan.
Lehtikaalin suosion salaisuus on terveellisyys. Amerikkalaiset upottavat sitä pirtelöihin, mojito-drinkkeihin ja jopa suklaakekseihin.
Huumaan voi liittyä ihan maltillisestikin sekoittamalla lehtikaalista salaattia. Muista kuitenkin muutama vinkki, jotta salaatti ei maistu liian puiselta.
1. Älä jätä paloja liian suuriksi
Lehtikaali on erittäin kuituista, joten poista lehtiruodit huolellisesti ja leikkaa lehdet ohuiksi suikaleiksi. Jos revit sen paloiksi kuten salaatinlehdet, joudut jauhamaan sitä loputtomalta tuntuvan ajan.
2. Älä tarjoa salaattia ilman hapokasta kastiketta
Lisää lehtikaalin kastikkeeseen sitruunamehua tai etikkaa, koska ne pehmentävät kuituisen kaalin helpommin syötäväksi.
3. Älä unohda hieromista ja painelua
Lisää kastike ja suolaa. Puristele kaalisuikaleita kourissasi, jotta kuidut pehmenevät.
4. Älä jätä lehtikaalia yksin
Lehtikaali kaipaa seuraa. Omenaviipaleet, runsassuolainen juusto, mantelit ja kuivatut karpalot ovat rapakon takana testattuja ja hyviksi havaittuja kavereita lehtikaalille.