
Kun illat pimenevät ja sade rummuttaa kattoa, moni kaataa lasiinsa punaviiniä. Tutustuimme syksyn kiinnostaviin punaviiniuutuuksiin.
Paahteista hirvipadalle
Syksy on pataruokien parasta aikaa. Eteläafrikkalainen Amicus Syrah (9,99 e) on mainio kumppani esimerkiksi hirvipadalle. Keskitanniinisen viinin paahteinen ja yrttinen aromi sopii hyvin riistapadan makumaailmaan. Etenkin jos lorautat tilkan viiniä lasin lisäksi myös itse pataan.
Mokkaista myöhäisgrillailuun
Miellyttävän tanniininen ja aavistuksen mokkainen De Bos Handpicked Cabernet Sauvignon (9,99 e) tulee niin ikään Etelä-Afrikasta. Reilun kaupan cabernet sauvignonissa maistuu tumma kirsikka, ja se on mainio kumppani vaikkapa lammaspadalle, miksei myös sitkeän syysgrillaajan lihaherkuille.
Luomua pastalle
Kirsikkainen Il Conte Montepulciano d'Abruzzo Organic (11,90 e) on luomupunaviini Italiasta. Siinä on jonkin verran tanniineja ja kunnolla kirsikan ja mustikan aromeita. Kokeile tätä montepulciano-rypäleestä tehtyä viiniä vaikka syksyisen pastan, esimerkiksi lasagnen, parina.
Mausteista sienille
Italian Toscanasta tuleva Terre di Faiano Rosso (9,99 e) tuoksuu upeasti kirsikalta. Sangiovesen, merlot'n ja cabernet sauvignonin sekoituksesta tehdyn viinin täyteläisessä maussa on lisäksi karhunvatukkaa ja tummia luumuja. Mausteinen mutta silti yllättävän kepeä punaviini toimii kivasti sieniruokien kumppanina.
Lämmittävää riistalle
Riistaruokien ystävän kannattaa kokeilla libanonilaista Domaine Wardy Les Terroirs (11,50 e) -punaviiniä. Reilun tanniiniseen viiniin käytetään neljää rypälettä: cinsaultia, cabernet sauvignonia, syrahia ja merlot'a. Maku on karpaloinen ja kirsikkainen. Mukavasti lämmittävä viini maistuisi varmasti myös sinihomejuuston kanssa!