Soppakokit valmistavat uudessa Soppa365-tv-ohjelmassa rentoa ja kekseliästä ruokaa, jota on helppo tehdä kotona.
Pian voit sukeltaa Soppaan myös televisiossa, sillä uusi Soppa365-ruokaohjelma alkaa 7.3. Nelosella. Ohjelma esitetään joka arkipäivä klo 9.00 ja uusintana iltapäivisin sekä viikonloppuisin Livillä ja Jimillä.
Soppa365-tv-ohjelmassa kokkaa rentoa, helppoa ja trendikästä ruokaa viisi soppakokkia: Chrisse Aaltio, Anu Brask, Riikka Väliahde, Ali Toppinen ja Antti Lukkari. Ruokien reseptit löytyvät Soppa365.fi:stä.
Tutustu Soppakokkeihin:
Chrisselle tuli mittariin 50 vuotta, mutta se ei näy ainakaan hidastumisena naisen touhuissa.
"Olen koulutukseltani kotitalousopettaja, mutta tehnyt ruokatoimittajan töitä jo hyvän aikaa mm. Kodin Kuvalehdessä, ET-lehdessä, Glorian ruoka & viinissä sekä Soppa 365:ssä.
Kokkaan arkeen ja juhlaan. Iloitsen siitä, kun voin näyttää, ettei ei ruuan tekeminen ole vaikeaa. Rakastan, kun ihmiset istuvat saman pöydän ääreen.
Olen kolmen teini-ikäisen äiti ja vapaa-aikaani rytmittää myös kaksi koiraa ja puutarhapiha. Tunnen arjen kiireet – myös ruokamielessä."
Antti on 22-vuotias ravintolakokki, joka on nuoresta iästään huolimatta kilpaillut mm. Bocuse d’Or:ssa Matti Jämsenin assistenttina. Sijoitus oli neljäs ja Antti valittiin maailman parhaaksi assistentiksi.
"Aloitin unelmatyössäni joulukuussa ravintola Geraniumissa Kööpenhaminassa. Rakastan ammattiani ja tunnen suurta mielihyvää siitä, että voin tuottaa asiakkaille makuelämyksiä. Intohimoni on tehdä parempaa ruokaa kuin tein eilen. Haluaisin myös osata tehdä yhtä hyviä karjalanpiirakoita kuin mummoni, ne ovat hänen bravuurejaan!
Haluaisin välittää katsojille, että ruoanlaitto ei todellakaan ole niin vaikeaa kuin helposti annetaan ymmärtää. Pienillä konsteilla arkiselta tuntuvasta ruoasta saa maukkaampaa."
Anu on nelikymppinen kokki, toimittaja ja ruokatoimittaja. Anu kokkaa, koska pitää ruoanlaitosta ja koska se on ala, millä oppii koko ajan uutta. Ja tietysti Anu tykkää syömisestä.
"Olen innokas sienestäjä ja patikoija. Lempipuuhiani ovat puuhastelu ja pubivisat. Teen mehukkaita kasvisruokia.
Viestini katsojille on: Uskalla kokeilla ja luota aisteihisi. Kysy jos et tiedä, tämä on vaan ruuanlaittoa, ei aivokirurgiaa."
"Olen 33-vuotias nuorimies. Olen ollut vuoromestarina ravintola Nokassa yli 3 vuotta. Ennen keittäjän hommia lumilautailin, kuvailin lumilautaelokuvia ja kiersin kilpailuja. Tähän hurahti noin 15 vuotta elämästäni."
Ali harrastaa kalastusta ja kaikenlaista urheilua. Harrastus näkyykin Soppa365-ohjelmassa maukkaina kalaresepteinä.
Ruoanlaitossa Alia innostaa eniten uuden oppiminen ja makumaailmojen ymmärtäminen.
Riikka on 26-vuotias helsinkiläinen ruokaintoilija, joka tekee juttuja mm. Me Naisiin ja Glorian ruoka & viiniin sekä Soppa365.fi:hin.
"Olen utelias, seikkailunhaluinen, seurallinen ja hajamielinen. Ammattini on kokki. Silti en juuri koskaan suunnittele ruokaostoksiani ennen kuin astun kauppaan. Rakastan luonnossa olemista ja automatkoja. Vapaa-ajallani joogaan, valokuvaan ja luen.
Ruoka on minulle yhdessäoloa ja nautiskelua. En tykkää eineksistä ja arkenakin ehdin aina käyttää edes 10 minuuttia ruuanlaittoon. Jos en ehdi tai jaksa, menen mieluummin ulos syömään. Kokkaan mielelläni perheelleni ja ystävilleni, se on helppo tapa osoittaa rakkautta."