Ilmoitus

X

Oluenpanijan ruokasuosikit – kun 1 + 1 = 3

Drink like a girl / 4.2.2015 klo 10:35 / 0

Olen enemmän viini- kuin olutihmisiä, mutta silloin kun saan oluen kanssa hyvää ruokaa, olen myyty.

Näin kävi toissa viikonloppuna, kun kävin Rekolan panimossa Fiskarsissa. Napsin oluiden välissä kermajuustoa ja raparperihilloa, ja voimakkaimpienkin oluiden katkero pehmeni makuuni sopivammaksi.

Kun muut vieraat kyselivät oluenpanija Jari Leinoselta oluthiivan toiminnasta ja pullotuskoneen nopeudesta, minä tenttasin ruokasuosituksia. Onhan Leinonen koulutukseltaan kokki ja kirjoittanut jo useamman vuoden Tuoppi & Sapuska -blogia.

Oluenpanijan suosikit – kaikkien aikojen parhaat ruokaparit

1. Sahti + sinihomejuusto. Sahdin pitää olla makeanpuoleinen, ja juustoksi sopii esimerkiksi Aura Gold.

2. Saison + simpukat ja fritit. Simpukat valmistetaan belgialaiseen tyyliin, vaikka oluessa hauduttaen (valkoviinikin käy), ja tarjotaan liemineen.

3. Suklaamousse + portteri. Tumma portteri ja suklaa on klassikkojen klassikko, mutta ylivertainen. Valitse makeahko olut.

Puolitoista viikkoa olen nyt haaveillut simpukoista ja ranskalaisista. Jos en saa itseäni niskasta kiinni ja fritattua ranuja kotona, aion pian varata pöydän viime viikolla avautuneesta Rikhard von Trappesta ja syödä merimiehen vaimon simpukoita sangollisen.

Kommentoi

Vastaa