Ilmoitus

X

Porkkanakakkusmoothie kefiiristä

Drink like a girl / 26.2.2015 klo 14:28 / 0

Kakkusmoothieissa on kaksi parasta puolta: suu sanoo, että nyt herkutellaan ja kunnolla, mutta oikeasti juot ison lasillisen superterveellistä juomaa.

Kakkusmoothiessa oleellisin mauste on kardemumma, joka saa smoothien maistumaan vähän pullalta. Myös kaneli ja inkivääri ovat hyviä mausteita. Smoothiesta voi tehdä mustikkapiirakan makuista käyttämällä pakastemustikoita tai sitruunatortun makuista maustamalla juoman sitruunankuorella.

Yksi suosikkini on porkkanakakkusmoothie. Tein sen tällä kertaa porkkanamehusta (A-vitamiini), manteleista (pehmeät rasvat), taateleista (kuidut) ja kefiiristä (maitohappobakteerit). Piimää muistuttava kefiiri tuo smoothieen happamamman maun kuin jogurtti, ja kakkusmoothieissa se toimii loistavasti.

Jos kefiiri on vielä oudompi tuttavuus, se ei ole ihme. Sitä on ollut huonosti saatavilla tähän asti, mutta muutama viikko sitten se tuli isoimpien kauppojen valikoimaan. Kefiiri maistuu tosiaan vähän piimältä, mutta suutuntuma on kevyesti pirskahteleva, sillä hapattamisessa käytetään maitohappobakteerien lisäksi erityistä kefiirihiivaa. Käydessään hiiva muodostaa juomaan hipun alkoholia sekä hiilidioksidia eli pieniä kuplia.

Porkkanakakkusmoothie ei ole mikään erityisen hienostuneen makuinen juoma. Ei tietenkään, koska se maistuu porkkanakakulta, kuorutteineen kaikkineen. Mutta saapahan huijattua lapsetkin syömään terveellisesti.

Porkkanakakkusmoothie

2 annosta

Valmistusaika: 5 minuuttia

3 dl kefiiriä (esim. Valio)

1 dl porkkanamehua

8 taatelia

1/2 dl manteleita

(1–2 tl vaahterasiirappia tai hunajaa)

1/2 tl kardemummaa

1/4 tl kanelia

1. Soseuta aineksia tehosekoittimessa pari minuuttia, niin että smoothie on aivan silkkistä.

Kommentoi

Vastaa