Ilmoitus

X

Ranskalaiset rakastavat tupladippausta

Henkka Alén / 4.7.2014 klo 10:00 / 0
Ranskalaisten avaintekijä on oikeanlainen perunalajike.

Oikea pottulajike on onnistuneiden ranskanperunoiden salaisuus, tietää Soppa365:n videokokki Henri Alén. Ranskalaisiin kannattaa käyttää jauhoisia perunoita, sillä näin niihin saa rapean kuoren ja pehmeän sisuksen. Parhaita lajikkeita ovat Rosamunda ja Puikula.

Friteerauksessa kannattaa käyttää isoa, syvää, paksupohjaista kattilaa ja nimenomaan uppopaistoon tarkoitettua kuumuuden kestävää öljyä. Kokeilunhaluinen kotikokkaaja voi paistaa ranskalaiset myös ankanrasvassa tai possun laardissa.

Ranskalaiset rakastavat tupladippausta, eli kypsentämistä kahteen kertaan. Ensimmäinen kypsennys tapahtuu 160-asteisessa öljyssä noin viiden minuutin ajan ja toinen hieman kuumemmassa, noin 170–180-asteisessa öljyssä parin minuutin ajan.

Friteerauskattilan lähellä on hyvä olla kansi siltä varalta, että öljy kuumenee liikaa ja syttyy tuleen. Öljykattilaan ei koskaan saa kaataa vettä!

Valuta valmiit ranskalaiset talouspaperin päällä, suolaa ne ja nautiskele vaikkapa parmesaanimajoneesin kanssa.

Katso Henkka Alénin ranskalaisvinkit oheiselta videolta.

Kommentoi

Vastaa