Ilmoitus

X

Onnistunut uppomuna tarvitsee kolme kaveria

Henkka Alén / 11.7.2014 klo 09:00 / 1
Uppomunan kylpyvedessä on tuhti loraus etikkaa.

Älkää laittako uppomunan keitinveteen suolaa, neuvoo Soppa365:n videokokki Henri Alén.

”Suola rikkoo valkuaisen rakenteen, mutta uppomunassa valkuaisen rakenne halutaan pitää mahdollisimman tiiviinä ja ehjänä.”

Toinen vinkki onnistuneeseen uppomunaan on keitinveden hapetus. Jos vedessä on liikaa happea, tulee uppomunasta ruma ja rokonarpinen. Siksi uppomunan keitinvedestä kannattaa kiehauttaa ylimääräinen happi pois.

Onnistuneen uppomunan kolmas kaveri on etikka. Se pitää uppomunan kasassa. Litraan keitinvettä kannattaa lisätä noin 0,7 desilitraa väkiviinaetikkaa, Alén neuvoo.

Sitten vain rikotaan muna kuppiin, pannaan keitinvesi pyörimään, kipataan muna kylpyyn ja kahden minuutin kuluttua uppomuna on valmis.

Miten Alén sen tekee? Katso oheiselta videolta!

Kommentoi

Vastaa

  • sinikan keittiö 1/1

    Kiitos neuvoista! Uppomunat onnistuivat tosi hienosti ja olivat tyylikkään näköisiä.Vaikka en ole koskaan ennen kokeillut.