Ilmoitus

X

Suomi–USA-yhteistyö: Ruisleipä lainasi bagelin täytteet

Kira Åkerström / 9.9.2014 klo 13:14 / 0
Pikkelöidyt vihannekset piristävät lohibageleita. Kuva: Sara Remington.

Bageleita ei San Franciscosta löydy kovin helposti, se on enemmän ”east coast” -juttu. Olen tainnut törmätä täällä yhteen bageleita myyvään kahvilaan, kun taas Nykissä niitä on joka kadunkulmassa.

Harvat jenkit tietävät mitä aito ruisleipä on – he luulevat sen olevan sitä höttöä, mitä täällä myydään paahtoleivän muodossa. Jotkut leipurit ovat kuitenkin oivaltaneet aidon ruisleivän tekemisen taidon, joten kyllä täältä saa sitä ”aitoa” tavaraa myös. Onneksi näin, koska matkalaukku kevenee parilla kilolla koti-Suomessa vieraillessa ;)

Olen maistattanut ruisleipää jenkkitutuilleni, ja mielipiteet ovat jakautuneet – jotkut ovat ihastuneet täysin, jotkut taas eivät ymmärrä ollenkaan koska se ei ole pehmeää ja makeaa kuten tavallinen leipä täällä.

Useimmat amerikkalaiset eivät siis oikein ymmärrän ruisleivän magiaa.

Savulohi-avokadoleipien ohjeessa amerikkalainen bagel-kulttuuri kohtaa suomalaisen ruisleivän. Täytteeksi ujutetaan pikkelöityjä vihanneksia, jotka tehdään mummolta opitulla menetelmällä: ronskisti hölskytellen!

Kira

Katso savulohi-avokadoleipien resepti täältä!

Kommentoi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.