Ilmoitus

X

Joulun ihanin leipä: risteytetty saaristolaisleipä ja joululimppu

Soppaniksit / 19.12.2014 klo 13:52 / 0

Tämän leivän valmistaminen on todella helppoa: ei tarvitse alustaa, mutta on vain jaksettava odottaa kahden tunnin nostatusaika.

Oikeanlaisen joululeivän juju on siinä, että se maistuu vienosti suolaiselta mutta makealta. Kyllä, tämä on mahdollista! Jouluna emme välttämättä halua täsmälleen samaa saaristolaisleipää kuin juhannuksena, mutta emme kuitenkaan myöskään välttämättä rakasta rusinoilla täytettyjä joululimppuja. Ratkaisu on risteyttää nämä kaksi (ilman rusinoita)!

Saaristolaisleivän ja joululimpun yksi ero on siinä, että joululimppu alustetaan ja kohotetaan kulhossa, kun taas saaristolaisleivän taikina nostellaan sellaisenaan suoraan vuokiin kohoamaan.

Suussasulavassa saaristolaisleipä-joululimppu-hybridissä on reilusti ruisjauhoa, piimää ja siirappia mutta myös vehnäjauhoja, jolloin leipäkranttuilijat voi hiljentää kaikilla mahdollisilla perusteluilla: tämä leipä on pinnaltaan todella tumma kuin saaristolaisleipä mutta sielultaan vaalea kuin joululimppu.

Saaristolaisleivän ja joululimpun risteytyksen reseptin löydät täältä.

Leivän ohje on alun perin Nina Colliander-Nymanin ja Maria Riskan kirjasta Oikeaa ruokaa.

Kommentoi

Vastaa