
Meksikotyylinen keitto viimeistellään juustolla kuorrutetuilla nacholastuilla.
Meksikolainen papu-jauhelihakeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Valuta säilykepavut ja kumoa ne kulhoon yhdessä tacokastikkeen ja chilimausteen kanssa. Jätä huoneenlämpöön maustumaan esivalmistelujen ajaksi. Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu pannulla öljytilkassa pehmeäksi.
- Lisää pannulle jauheliha ja paista se kypsäksi. Kumoa seos isohkoon kattilaan ja lisää vesi, hienonnetut liemikuutiot, maissi ja maustunut papuseos. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Pane keiton kiehuessa nachot uunipellille leivinpaperin päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Nosta pelti uunin keskitasolle ja paista 200 asteessa, kunnes juustoraaste on sulanut. Anna jäähtyä.
- Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa nachot keiton pinnalla. Voit tarjota keiton kanssa myös pilkottua avokadoa ja ranskankermaa.