
Sinihomejuustobrulee ja paahdetut päärynät
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Vatkaa juusto, kerma ja keltuaiset kulhossa. Jaa seos 6 pieneen uunivuokaan.
- Nosta bruleevuoat isoon laakeaan uunivuokaan ja laita vuoka uunin keskitasolle. Täytä iso vuoka varovasti kiehuvalla vedellä niin, että koko brulee-massa on veden pinnan alla, mutta vettä ei pääse pikku vuokiin.
- Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, astioiden koosta riippuen. brûlée on valmis, kun reunat ovat kiinteät mutta keskusta on vielä hieman tutiseva. Nosta brûléet uunista ja anna jäähtyä. Nosta ne sen jälkeen jääkaappiin vähintään 2 tunniksi, mielellään yön yli.
- Ripottele ohut kerros sokeria pinnalle ennen tarjoamista ja paahda sokeri kaasupolttimella tai kuuman grillivastuksen alla nopeasti kauniin ruskeaksi, kovaksi kuoreksi.
- Leikkaa päärynä ohuiksi viipaleiksi kuorineen. Paahda päärynät ja pähkinät samaan aikaan paistinpannussa, hetki molemmin puolin. Siirrä lautaselle jäähtymään ja leikkaa päärynät sitten pariin palaan. Koristele bruleet päärynällä ja pähkinöillä.