Vahvat aasialaiset mausteet sopivat pehmeän lahnan makuun. Muista kuitenkin varoa ruotoja, sillä lahnassa niitä riittää.
Aasialainen uunilahna
Ainekset
Työvaiheet
- Viillä lahnan kylkiin parin sentin välein pystysuoria, selkäruotoon ulottuvia viiltoja. Ripottele kalalle suolaa, myös viiltoihin ja vatsaonteloon.
- Tee maustekastike. Raasta limetin ohut kuoriosa ja purista hedelmästä mehu. Hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Kuumenna öljy ja soijakastike kattilassa. Lisää sokeri ja keitä pari minuuttia. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kastikkeen muut ainekset.
- Valuta kastike kalalle. Lusikoi sitä myös vatsaonteloon. Anna kalan maustua huoneenlämmössä parikymmentä minuuttia.
- Paista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Valele kalaa liemellä kypsennyksen aikana. Tarkista lahnan kypsyys selkäevästä. Kun se irtoaa helposti, on kala kypsää. Hienonna kypsän kalan pinnalle kevätsipulia ja korianteria.
Vinkki! Lisuke kypsyy samalla, jos leikkaat perunoista ja sipulista ohuita viipaleita ja ladot ne uunipellille kalan viereen.