Espanjalaiset nauttivat kaakaoon kastettuja churroja aamiaiseksi, ja yhtä makeilta ne maistuvat jälkiruokana.
Churrot
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa vesi, maito, voi ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Kaada jauhot joukkoon yhdellä kertaa. Vatkaa heti voimakkaasti muutama minuutti. Jätä taikina jäähtymään.
- Lisää munat yksitellen jäähtyneen taikinaan samalla voimakkaasti vatkaten.
- Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kun öljy on 180-asteista, se on sopivaa paistamiseen. Lusikoi taikina pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla (Ø 1 cm). Käytä pientä tyllaa, koska munkit hajoavat helposti. Pursota taikinasta noin 10 cm:n pituisia tankoja suoraan öljyyn. Älä kosketa kuumaa öljyä tyllan kärjellä. Käytä tarvittaessa apuna veistä tai saksia. Paista churroja muutama kerrallaan, noin 1–2 min molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
- Nosta valmiit churrot talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa täyteläisen ja sakean suklaakaakaon kanssa.
Vinkki!
Säilytä siivilöity öljy jääkaapissa ja käytä se uudelleen.
Suklaakaakao
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe koko ajan sekoittaen.
- Paloittele suklaa. Lisää sokeri ja suklaapalat kuumaan kaakaomaitoon.
- Kuumenna kiehuvaksi, nosta levyltä ja sekoittele, kunnes kaikki suklaa on sulanut.