Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 158 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Sami Repo

Espanjalaiset nauttivat kaakaoon kastettuja churroja aamiaiseksi, ja yhtä makeilta ne maistuvat jälkiruokana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5 annosta
Valmistusaika
40 minuuttia + 15 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Churrot

Ainekset

1 1/4
dl
vettä
1 1/4
dl
maitoa
100
g
voita
1
rkl
sokeria
1/4
tl
suolaa
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
3
munaa
PAISTAMISEEN
1
l
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi, maito, voi ja suola kattilaan. Kiehauta ja nosta kattila liedeltä. Kaada jauhot joukkoon yhdellä kertaa. Vatkaa heti voimakkaasti muutama minuutti. Jätä taikina jäähtymään.
  2. Lisää munat yksitellen jäähtyneen taikinaan samalla voimakkaasti vatkaten.
  3. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa. Kun öljy on 180-asteista, se on sopivaa paistamiseen. Lusikoi taikina pursotuspussiin, jossa on pieni tähtitylla (Ø 1 cm). Käytä pientä tyllaa, koska munkit hajoavat helposti. Pursota taikinasta noin 10 cm:n pituisia tankoja suoraan öljyyn. Älä kosketa kuumaa öljyä tyllan kärjellä. Käytä tarvittaessa apuna veistä tai saksia. Paista churroja muutama kerrallaan, noin 1–2 min molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  4. Nosta valmiit churrot talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa täyteläisen ja sakean suklaakaakaon kanssa.

 

 

Vinkki!

 

Säilytä siivilöity öljy jääkaapissa ja käytä se uudelleen.

 

Suklaakaakao

Ainekset

1
l
täysmaitoa
2
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
dl
sokeria
200
g
tummaa suklaata (70–80 %)

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe koko ajan sekoittaen.
  2. Paloittele suklaa. Lisää sokeri ja suklaapalat kuumaan kaakaomaitoon.
  3. Kuumenna kiehuvaksi, nosta levyltä ja sekoittele, kunnes kaikki suklaa on sulanut.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.