Surauta tuoreet tomaatit keitoksi. Espanjalainen gazpacho, kylmä tomaattikeitto maistuu kesäkuumalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo
Gazpacho
Ainekset
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
6
kypsää tomaattia
2
lehtisellerinvartta
2
palaa
vaaleaa leipää tai 3 rkl korppujauhoja
2
dl
tomaattimehua
2
rkl
punaviinietikkaa
4
tippaa
tabascoa
1
tl
Worcestershire-kastiketta
½
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit kuullottumaan muutamaksi minuutiksi.
- Lohko pestyt tomaatit ja poista kannat. Paloittele sellerinvarret reiluiksi paloiksi. Laita tomaattilohkot, sellerinpalat ja sipulit monitoimikoneen kulhoon ja soseuta hyvin. Lisää tomaattimehu ja mausteet. Pyöräytä tasaiseksi.
- Kumoa keitto tarjoiluastiaan ja anna makujen vetäytyä kylmässä mielellään yön yli.