
Hauki-inkivääripullat ja kesäkurpitsa-vermiselli
Ainekset
Työvaiheet
- Poista nahattomista haukifileistä selkäruodot pinseteillä. Paloittele kala reiluiksi paloiksi ja laita monitoimikoneeseen. Lisää inkivääri ja loput ainekset. Jauha massa tasaiseksi.
- Mittaa laakeaan kasariin vesi, kalakastike ja halkaistu chilipalko, josta on poistettu siemenet. Kuori ja paloittele inkivääri ja lisää joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Hauduta keitinlientä 10 minuuttia.
- Muotoile murekemassasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai kahden ruokalusikan avulla reilun kokoisia kvenellejä. Laske keitinliemen lämpötilaa niin, että se pulpahtelee vain silloin tällöin. Nosta pyörykät varovasti liemeen hautumaan. Kypsennä liemessä noin 10 minuuttia.
- Tee sillä välin lisuke.
Kesäkurpitsa-vermiselli
Ainekset
Työvaiheet
- Pese kesäkurpitsa ja leikkaa se kuorineen ohuiksi nauhoiksi. Parhaiten työ sujuu juliennehöylällä, toki veitselläkin leikkaaminen onnistuu. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Nosta vermisellilevyt kattilaan. Kaada päälle kiehuvaa vettä niin, että levyt peittyvät. Anna vermisellien kypsyä minuutin ajan. Valuta vermisellit hyvin.
- Kuumenna rypsiöljy paistinpannussa. Lisää joukkoon chili, kesäkurpitsa ja vermiselli. Wokkaa kuumalla pannulla muutaman minuutin ajan. Asettele lisäke lautasille tai tarjoiluvadille.
- Sulata voi kattilassa. Kaada sulaneen voin pinnalle erottunut kirkas voi varovasti erilliseen astiaan. Lisää joukkoon limetinmehu. Asettele haukipullia kesäkurpitsa-vermisellilisäkkeen päälle. Lorauta kastikkeeksi kirkastettua limettivoita. Lisää pinnalle korianteria ja suolaa.