Hanna Jensen on lisännyt 30 reseptiä.
Linkitetty 111 keittokirjaan.
OHJE Karin Jensen KUVA Hanna Jensen

Olen saanut pashaluottoreseptin anopiltani. Tässä pashassa ei ole rusinoita eikä hedelmänpalasia.

Edesmennyt appiukkoni rakasti tätä pashaa ja tein sitä hänelle hänen viimeisinä vuosinaan. Hän söi silmät kiinni ja hymyili. Hän muistutti, että pasha kuuluu lausua "paaaasha". Jos teet pashan puisessa muotissa, muista liottaa muottia vedessä monta tuntia. Valuttamiseen tarvitset harsokangasta tai erityistä "cheese cloth -kangasta".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6:lle
Valmistusaika
30 min + 7 h valutus
Vaikeustaso
Helppo

Jensenin pasha

Ainekset

500
g
maitorahkaa
2
munankeltuaista
200
g
huoneenlämpöistä voita
200
g
sokeria
0,5
Dl
kermaa (vaahdota)
2
rkl
mantelijauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Yhdistä maitorahka ja kananmunan keltuaiset kulhossa.
  2. Vaahdota voi ja sokeri toisessa kulhossa sähkövatkaimella. Yhdistä seokset.
  3. Vispaa kermavaahto. Lisää seokseen mantelijauhe ja vailjasokeri sekä viimeiseksi varovasti kerma. Älä enää vispaa voimakkaasti.
  4. Vuoraa pashamuotti tai siivilä tai kahvinkeittimen suodatinosa harsolla ja lusikoi pashaseos siihen. Laita muotti tai siivilä syvän lautasen tai kulhon päälle, jotta neste voi valua pashasta. Anna nesteen valua ainakin 7 h.
  5. Ennen pashan tarjoamista kumoa se varovasti lautaselle.

Kommentit (2)

Sara Karppinen
Seuraa 
Liittynyt10.6.2014

Onko todella niin että kermaa tulee vain 0,5 dl?

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Vaahdota ihanan raikas jätski helposti sähkövatkaimella. Sattumina maistuvat tuoreet mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
30 min + 5 t
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkajäätelö

Ainekset

4
keltuaista
1
dl
sokeria
¾
dl
glukoosisiirappia
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
2
dl
kuohukermaa
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
l
mansikoita
½
dl
sokeria
(50
g
valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Erottele keltuaiset kulhoon. Lisää sokeri, glukoosisiirappi ja vanilja. Vatkaa seos paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella.
  2. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Sekoita joukkoon jogurtti. Yhdistä vaahdot.
  3. Perkaa ja soseuta mansikat. Sekaan saa jäädä pieniä mansikanpaloja. Lisää sokeri.
  4. Lusikoi kolmannes vaahdosta pakastuksen kestävään vuokaan. Levitä päälle mansikkasosetta. Täytä vuoka kerroksittain.
  5. Peitä rasia kannella tai foliolla. Pakasta vähintään 5 tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Glukoosisiirappi löytyy kaupan sokerihyllystä. Jätskin sekaan sopii myös rouhittu valkosuklaa.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Pannacotta hyydytetään liivatejauheella, jonka käyttö on yksinkertaisempaa kuin perinteisillä liivatelehdillä. Jauhe vain sekoitetaan lämpimään maitoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Mantelipannacotat ja mansikoita

Ainekset

1
dl
mantelilastuja
4
dl
täysmaitoa
1
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
liivatejauhetta
LISÄKSI
mansikoita
(paahdettua valkosuklaata)

Työvaiheet

  1. Paahda mantelilastuja kattilassa pari minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää täysmaito ja sokeri. Keitä 3–4 minuuttia. Siivilöi mantelilastut maitoliemestä. Mausta vanilja-sokerilla.

  2. Ota desi kuumaa maitoa erikseen kulhoon. Sekoita siihen liivatejauhe pikkuhiljaa ripotellen ja vatkaa vispilällä tasaiseksi. Kaada liivatemaito muun maustemaidon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoitellen. Kaada seos laseihin. Nosta kylmään hyytymään 4 tunniksi.

  3. Koristele mansikoilla ja halutessasi paahdetulla valkosuklaalla.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Nektariineista ja mansikoista syntyy helppo, muutaman raaka-aineen kesäherkku, joka jättää raikkaan olon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + pakastimessa 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Nektariini-mansikkajäädyke

Ainekset

3
nektariinia
5
dl
mansikoita
1
rkl
tomusokeria
2
valkuaista
1
dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (esim. Flora vanilla)
2
dl
turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Poista nektariineista kivet ja mansikoista kannat. Laita noin puolet molemmista sauvasekoittimen kulhoon yhdessä tomusokerin kanssa ja soseuta sileäksi. Laita loput nektariinit ja mansikat kylmään odottamaan tarjoiluhetkeä.

  2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä varovasti sekoittaen jogurtti sekä valkuais- ja vaniljavaahdot. Kääntele joukkoon nektariini-mansikkasose. Kaada seos pakastusta kestävään vuokaan. Anna olla pakastimessa vähintään neljä tuntia.

  3. Leikkaa loput nektariinit ja mansikat viipaleiksi, ja lado viipaleet jäädykkeen pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Marinoitu marjasalaatti

Ainekset

2
omenaa
1
l
marjoja pakasteesta (esim. vadelmia, mustikoita, karviaisia)
Liemi
½
l
makeuttamatonta omenamehua
½
dl
ruokosokerisiirappia
2
tl
kardemummaa

Työvaiheet

  1. Pese, lohko ja viipaloi omenat. Ota marjat pakasteesta. Laita omenat ja marjat kulhoon.
  2. Kuumenna liemen ainekset kattilassa. Lisää höyryävä liemi omenoiden ja marjojen joukkoon. Salaatin voi tehdä edellisenä päivänä.
  3. Tarjoa marjasalaatti pistaasikeksien tai korppujen kanssa.

Vinkki! Marjasalaatin kaveriksi voi vaahdottaa kuohukermaa ja jos haluaa, kerman voi notkistaa mehevällä mascarponella.