Koverra uuniperuna ja lusikoi sisään maustettua ranskankermaa ja ruohosipulia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo
Tuplapaistetut uuniperunat
Ainekset
8
keskikokoista Rosamunda-perunaa
1
rkl
oliiviöljyä
½
prk
(100 g) maustettua ranskankermaa
1
dl
silputtua ruohosipulia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Työvaiheet
- Pese, kuivaa ja öljyä perunoiden pinta. Kypsennä perunoita 220-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Anna jäähtyä, kunnes voit käsitellä perunoita.
- Leikkaa perunoista "lakki" pituussuunnassa. Koverra perunoiden sisus varovasti kulhoon. Jätä noin ½ cm perunaa reunoille kovertamatta.
- Muhenna perunoiden sisus haarukalla. Lisää ranskankerma, ruohosipuli, suola ja pippuri. Täytä perunat kukkuroilleen ja laita ne takaisin uuniin noin 12 minuutiksi, kunnes täyte on saanut herkullisen vaaleanruskean pinnan.
Ketju on lukittu.
Toimii hyvin myös tuoreen timjaminlehtien kanssa eli ton ruohosipulin sijaan.