
Tämän makean herkun raaka-aineet säilyvät hyvin, joten niitä voi pitää kaapissa vieraiden varalta.
Äkkimakea marenkikakku
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi pekaanipähkinät.
- Sulata tummasuklaa ja sekoita pähkinärouheen joukkoon. Levitä seos pyöreän kakkuvuoan (halkaisija 20–22 senttiä) pohjalle leivinpaperin päälle. Nosta pohja jääkaappiin jähmettymään 15–20 minuutiksi.
- Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi vaahdoksi.
- Nosta pähkinäsuklaapohja tarjoiluvadille. Levitä päälle vaniljakastiketta. Murustele pinnalle marenkeja. Lisää vadelmat. Valuta lopuksi päälle lakritsikastiketta. Tarjoile heti.
Vinkki! Valmistusaineet säilyvät vadelmia lukuun ottamatta hyvin, joten niitä voi pitää kaapissa yllätysvieraiden varalta.