klo 15:23 | 2.5.2014

Gluteeniton savujuustopiiras on illanistujaisten varma hitti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8 annosta
Valmistusaika
50 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen
Savujuustopiiras
Ainekset
Peruna-murotaikina
1,5
dl
perunahiutaleita
3
dl
tummaa gluteenitonta jauhoseosta
1/2
tl
suolaa
150
g
voita
2
kpl
kananmunan keltuaista
Täyte
150
g
mustaleimaemmentalia
150
g
savujuustoa
3
dl
kermaa
2
kpl
kananmunaa
Pinnalle
1,5
dl
saksanpähkinöitä
150
g
tummia viinirypäleitä
1
rkl
öljyä
1/2
tö
raastettua muskottipähkinää
1/2
tl
timjamia
Työvaiheet
- Sekoita perunahiutaleet, jauhoseos ja suola keskenään. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää joukkoon lopuksi keltuaiset ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinapalloksi.
- Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista taikinapohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
- Raasta mustaleimaemmental ja savujuusto. Sekoita kerma ja kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon juustoraasteet.
- Kaada juustotäyte esipaistetun pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
- Tee lisuke. Rouhi saksanpähkinöitä hieman. Huuhtele ja halkaise viinirypäleet. Kuumenna tilkka öljyä pannulla. Lisää raastettu muskottipähkinä, kuivattu timjami ja saksanpähkinät. Paista pari minuuttia.
- Sekoita joukkoon viinirypäleet ja paista puolisen minuuttia, niin että rypäleet hieman lämpenevät. Kaada seos hieman jäähtyneen juustopiirakan päälle. Tarjoa lämpimänä raikkaan vihersalaatin kanssa.