Lempeän maukkaat lihapullat maustetaan kanelilla. Lisukeriisi saa suutuntumaa pähkinöistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25
Vaikeustaso
Helppo
Iranilaiset lihapullat
Ainekset
400
g
naudan- tai karitsanjauhelihaa
2
viipaletta
vaaleaa paahtoleipää
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
kananmuna
3/4
dl
hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
1
tl
kanelia
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Jos teet lisäkkeeksi pähkinäistä basmatiriisiä, pane se kiehumaan. (Ohje ohessa.)
- Leikkaa leivistä reunat pois ja murusta leipä kulhoon. Sekoita jogurtti joukkoon ja anna turvota 5 minuuttia.
- Lisää kaikki ainekset leipäseoksen joukkoon ja vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pyöryköitä.
- Paista pullat paistinpannussa vähässä rasvassa kullanruskeiksi ja kypsiksi tai 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Pähkinäinen basmatiriisi
Ainekset
3
dl
basmatiriisiä
6
dl
vettä
1
dl
rusinoita
1
dl
hassel- ja/tai cashewpähkinöitä tai manteleita
1/2
dl
hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
Työvaiheet
- Huuhdo riisi kylmällä vedellä. Keitä riisi ohjeen mukaan, noin 10-15 minuuttia.
- Laita rusinat kuumaan veteen likoamaan riisin kypsymisen ajaksi. Sekoita valutetut rusinat, rouhitut pähkinät ja yrtit kypsän riisin joukkoon.