Piparkakkumauste saa red velvet -kakun joulutuulelle.
Red velvet -kakku
Ainekset
Työvaiheet
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (vetoisuus 1 1/2 l).
2. Vaahdota munat ja sokerit. Rouhi pähkinät. Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa ja piimä, öljy ja väri toisessa. Lisää seokset muna-sokerivaahtoon vuorotellen.
3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5 minuuttia ennen kuin kumoat sen.
4. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle. Ripottele pähkinöitä ja kuivattuja marjoja koristeeksi.