Me Naiset on lisännyt 1589 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
Ohje: Katja Nordlund Kuva: Sami Repo

Piparkakkumauste saa red velvet -kakun joulutuulelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
20 palaa
Valmistusaika
1 tunti 10 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Red velvet -kakku

Ainekset

2
munaa
2 1/2
dl
sokeria
3
tl
vaniljasokeria
70
g
(noin 2 dl) saksanpähkinöitä
4
dl
(speltti)jauhoja
2
tl
piparkakkumaustetta
1/2
tl
suolaa
1
tl
ruokasoodaa
2 1/2
dl
piimää
1
dl
rypsiöljyä
2
tl
punaista elintarvikeväriä
voita ja korppujauhoja vuokaan
kuorrutus
300
g
tuorejuustoa
2 1/2
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
3/4
dl
kuohukermaa
koristeeksi
pähkinöitä
gojimarjoja
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota rengasvuoka (vetoisuus 1 1/2 l).

2. Vaahdota munat ja sokerit. Rouhi pähkinät. Yhdistä kuivat aineet toisessa astiassa ja piimä, öljy ja väri toisessa. Lisää seokset muna-sokerivaahtoon vuorotellen.

3. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan 5 minuuttia ennen kuin kumoat sen.

4. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle. Ripottele pähkinöitä ja kuivattuja marjoja koristeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla