Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali rakastaa mausteilla, oliiviöljyllä ja voilla sivelyä. Tarjoa valmis kukkakaali vinegretin kera.
Kokonaisena uunissa paahdettu kukkakaali
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sivele kukkakaalin pintaan voita tai oliiviöljyä, suolaa tai mitä tahansa maustesekoitetta tai tahnaa, jonka maun haluat kukkakaaliin (harissa, tahini, pesto jne).
- Sivele oliiviöljyä kevyesti vuoan, valurautapannun tai uunipellillä olevan leivinpaperin pintaan ja aseta kukkakaali sille.
- Paahda kukkakaalia uunissa 1 h 30 minuuttia ja sivele paiston aikana kukkakaalin pintaan muutaman kerran oliiviöljyä tai käyttämääsi tahnaa.
- Jos haluat, voit käyttää kukkakaalia lopuksi uunissa grillivastusten alla, jolloi saat siihen grillatun pinnan.
- Sekoita keskenään sitruunamehu, kaprikset, suola, mustapippuria ja lisää lopuksi oliiviöljy. Sekoita hyvin.
- Tarjoa kukkakaali vinegretin kera ja ripottele halutessasi kukkakaalille persiljahakkelusta.