Seitanin valmistaminen kotona on helppoa, kunhan ostat gluteenijauhoa erikoiskaupasta. Helsinkiläisravintola B-Smokeryn hittiohjeessa seitanpalat pyöritellään maukkaassa grillikastikkeessa.
Seitan
Ainekset
Työvaiheet
- Mittaa liemen ainekset kattilaan kiehumaan.
- Yhdistä taikinan ainekset kulhossa ja lisää vettä vähitellen, kunnes taikina on tiivistä. Vaivaa taikinaa pari minuuttia, jotta siitä tulee kimmoisaa. Muotoile taikina paistin muotoiseksi kimpaleeksi.
- Lisää seitanpala kiehuvaan liemeen ja katso, että neste peittää sen. Keitä kypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Leikkaa seitan 1 cm:n paksuisiksi pihveiksi.
- Yhdistä grillikastikkeen ainekset kulhossa ja pyörittele seitan kastikkeessa. Grillaa, savusta tai paista seitan öljyssä paistinpannussa parissa erässä, kunnes se on saanut väriä. Tarjoa hampurilaispihveinä esimerkiksi kimchin kanssa.
Vinkki: Jos teet seitanin etukäteen, säilytä se grillikastikkeessa jääkaapissa. Seitan säilyy 5 päivää.