Voitaikinasta syntyy rapea, ilmava ja ennen kaikkea nopea pohja pizzalle. Paista valmis voitaikina puolikypsäksi, levitä päälle lempitäytteesi ja nosta vielä hetkeksi uuniin. Sitten syömään!
Puffipizza
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voitaikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan.
- Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kuori valkosipuli ja sekoita se tomaattimurskan joukkoon sauvasekoittimella. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Viipaloi salami, tomaatit ja mozzarella.
- Kauli taikinalevyt leivinpapereille omiksi pizzoikseen. Paista pohjia uunissa 8-10 minuuttia, kunnes taikina on puolikypsä eikä vety enää täytteistä. Ota pohjat uunista ja nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
- Levitä ensin tomaattikastike ja sitten loput täytteet pohjille. Paista 6-8 minuuttia, kunnes mozzarella on saanut hieman väriä.
- Pirskottele pizzoille oliiviöljyä, revi basilikat päälle ja rouhi pippuria juustolle.