Ilmoitus

X

Suklaa-viikunajäädykekakku

Hyvä terveys
Hyvä terveys on lisännyt 70 reseptiä
Tämä resepti on linkitetty 23 keittokirjaan. Tätä reseptiä on luettu 2892 kertaa.
Lisää omaan keittokirjaan /

Tummasta suklaasta ja viikunoista syntyy jumalainen jäädykekakku.

Annoksia: 12 palaa Valmistusaika: Vaikeustaso: Keskitaso

Ainekset

4 kpl valkuaista ripaus suolaa 1,5 dl hedelmäsokeria 50 g rouhittua pekaanipähkinää

Suklaamousse

150 g tummaa suklaata (50-80%) 3 kpl kananmunaa 1 rkl vahvaa kahvia 1 tl appelsiinin raastettua kuorta 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (9%)

Pinnalle

tuoreita paloiteltuja viikunoita

Valmistusohje

  1. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa kevyeksi vaahdoksi. Lisää sokeri erissä ja vatkaa vaahto kovaksi. Kääntele lopuksi pähkinä­rouhe joukkoon.
  2. Kaada valkuaismassa voideltuun, leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuo­kaan. Paista uunin alatasossa 175 asteessa noin 40 mi­nuuttia ja anna jäähtyä.
  3. Sulata suklaa vesihau­teessa hyvin miedolla lämmöllä. Varo, ettei vettä tai vesihöyryä pääse joukkoon. Anna jäähtyä hetki.
  4. Erottele keltuaiset valkuaisis­ta. Sekoita keltuaiset ja kahvi sulaan suk­laaseen. Raasta appelsiininkuorta jouk­koon. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele suklaa-keltuaisseokseen. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kääntele muun moussen joukkoon.
  5. Kaada mousse pohjan päälle vuokaan. Peitä kakku foliolla ja pakasta vähintään 4 tuntia. Koristele viikunoilla ja laita tarjolle heti.

Kommentoi

Vastaa

Katso myös nämä

Aloita Kirjaudu sisään