Tässä helppo ja näyttävä jälkiruokaohje sitruunan ystäville. Jäädykemassa lusikoidaan suoraan sitruunan kuoreen.
Sitruunajäädyke
Ainekset
Työvaiheet
- Pese sitruunat. Leikkaa sitruunoista kolmannes pois. Purista sitruunamehu ja koverra sisus lusikalla ja veitsellä kupiksi. Ota mehu ja hedelmäliha talteen. Heitä kalvot pois. Jos sitruunakupin pohja on kovin pyöreä, leikkaa siitä pieni pala pois.
- Erota munista keltuaiset ja valkuaiset. Säästä valkuaiset marenkiin. Lisää keltuaiset kattilaan ja kaada joukkoon kerma. Kuumenna sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää sitruunan lakeista raastettu kuoriraaste, sokeri ja vaniljasokeri sekä massan jäähdyttyä rahka ja sitruunamehu. Lopun sitruunamehun voit käyttää veteen sekoitettuna juomaksi,
- Lusikoi seos sitruunakuppeihin ja pakasta vähintään kaksi tuntia. Jos täytettä jää yli pakasta loput annosrasiassa.
- Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota sitruunat pakkasesta ja lusikoi pintaan marenkihuippu. Lopusta vaahdosta voit tehdä marenkeja.
- Paista sitruunoita uunin grillivastuksen alla muutama minuutti eli kunnes marenki on saanut pintaansa kauniin sävyn.