klo 15:55 | 13.3.2015

Akseli Herlevin valkosipulipasta on yksinkertainen kuin mikä! Ketsuppia siihen ei kuulu.
"Syön pastaa korkeintaan kerran viikossa", Akseli kertoo suhteestaan pastaan Me Naiset -lehdessä.
Akselilla on selkeä mielipide ketsupista ja pastasta: "Pasta on ainoa ruoka, jonka kanssa en syö ketsuppia. Laitan sitä esimerkiksi puuroon, mutten koskaan pastaan.”
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo
Akseli Herlevin valkosipulipasta
Ainekset
500
g
linguinipastaa
2
valkosipulinkynttä
50
g
parmesaania
50
g
voita
Työvaiheet
- Laita pastavesi kiehumaan. Kuori valkosipulinkynnet ja murskaa ne veitsen leveällä sivulla. Tee parmesaanista lastuja.
- Suolaa vesi ja laita pasta kiehumaan.
- Sulata pannussa voi. Lisää valkosipulinkynnet pannulle kuullottumaan pastan kiehumisen ajaksi. Kuullota valkosipulinkynsiä miedolla lämmöllä, mutta älä ruskista. Kun makaronit ovat kypsyneet al denteksi, ota puoli desiä vedestä säästöön ja valuta loput pois.
- Kaada pasta pannulle ja pyöräytä sekaisin. Jos voi erottuu, lisää keitinvettä pannulle. Nosta lautasille. Viimeistele rouhaisemalla mustapippuria myllystä ja koristelemalla parmesaanilastuilla.
Ketju on lukittu.
tämähän on vanha italialainen resepti, mutta oliiviöljyn sijasta on käytetty voita. Kokeilen, mutta terveyssyistä taidan pitäytyä aliolissa, Ilman keitinvettä tietysti.