
Nyt voit heittää kuivat muistot entisaikojen teeleivistä kompostiin, sillä nopea suklaa-tomaattileipä näyttää, mihin pikaleipä parhaimmillaan pystyy.
Myönnetään, tomaatti ja suklaa kuulostaa oudolta yhdistelmältä. Mutta usko pois, se toimii.
Tomaatti tuo pikaleipään kosteutta, ja suklaa luovuttaa mukavan mehevää makua ja antaa rakennetta. Kaiken hyvän lisäksi suola korostaa herkullisesti sekä tomaatin että suklaan makua.
Älä odota leivonnaisesta ylenpalttista suklaaherkkua, sillä tämä on oikeasti leipä. Sen sijaan voit odottaa uudenlaista ja yllättävää suolapalaa, jonka päälle sopii antelias sipaisu voita, kermainen juustoviipale tai keko raikasta tomaatti-sipulisalaattia. Ja mikä parasta, voit "leipaista" sen nopsasti vaikka viikonlopun aamiaspöytään tai brunssille.
Suklaa-tomaattileipä
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi suklaa terävällä veitsellä. Viipaloi tomaatit.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Paloittele kylmä voi jauhoseokseen. Nypi sormin nopeasti murumaiseksi. Sekoita jogurtti ja vesi joukkoon. Lisää suklaa ja tomaattiviipaleet taikinaan viimeisinä, vältä vaivaamista.
- Taputa taikina voideltuun irtopohjavuokaan (Ø 18 cm) tai leivinpaperille uunipellille. Paista 15–20 minuuttia. Jäähdytä hetki. Tarjoa lämpimänä voin ja rucolan kanssa. Halutessasi ripottele pinnalle sormisuolaa.