Marinoi possu jeeralla, appelsiinimehulla ja muscovadosokerilla ja paista chilihiutaleilla maustetussa öljyssä. Kaveriksi sopii omenamajoneesi ja mintun raikastama pähkinäsalaatti.
Pikainen possu
Ainekset
Työvaiheet
- Poista fileistä kalvot ja leikkaa liha 3 cm:n paloiksi poikkisyin.
- Yhdistä marinadin ainekset kulhossa. Kääntele liha joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.
- Kuumenna öljy ja chilihiutaleet paistinpannussa. Paista possuviipaleita noin 3 minuuttia molemmilta puolilta.
- Anna lihan vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoamista, niin se mehevöityy myös sisältä. Mausta suolalla.
Omenamajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä majoneesi ja omenasose. Tarjoa kastike kylmänä.
Pähkinäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pähkinöitä kuivassa paistinpannussa muutama minuutti.
- Huuhtele ja kuivaa vuonankaali. Kuori ja halkaise retikka ja leikkaa palat ohuiksi lastuiksi.
- Leikkaa avokado paloiksi ja purista sitruunan mehua päälle. Hienonna minttu. Sekoita kasvikset kulhossa kevyesti nostellen.
- Sekoita kastike ja lisää salaattiin. Ripottele pähkinät ja granaattiomenansiemenet salaatin pinnalle.