Pähkinä-maissicouscous on jo sinällään ravitseva ruoka, mutta toimii myös maistuvana lisukkeena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo
Pähkinä-maissicouscous
Ainekset
1-2
valkosipulinkynttä
2
rkl
pähkinä- tai oliiviöljyä
200
g
pakastemaissinjyviä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
50
g
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3/4
dl
cashewpähkinöitä
2
dl
couscousia
2
dl
kasvislientä
½
tl
kurkumaa
1/4
dl
sitruunan mehua
½
dl
hienonnettua minttua ja persiljaa
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannussa tilkka öljyä, lisää maissinjyvät ja valkosipuli. Kuumenna, kunnes maissi on sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Puolita pähkinät ja paahda kuivalla kuumalla pannulla. Suikaloi aprikoosit.
- Mittaa couscous kattilaan. Kuumenna kasvisliemi erikseen, sekoita joukkoon kurkuma ja kaada liemi kiehuvana couscousin päälle. Jätä kannen alle kypsymään 6 minuutiksi.
- Sekoita couscous kahdella haarukalla nostellen irtonaiseksi. Voit lisätä tilkan öljyä. Sekoita joukkoon maissi-valkosipuliseos sekä pähkinät, aprikoosit, sitruunamehu ja hienonnetut tuoreyrtit.