Tyylikäs mutta helppo lohipastrami saa tekeytyä viileässä muutaman tunnin. Kylmän kalan kanssa maistuvat kapriksilla ja krassilla höystetyt perunat.
Lohipastrami
Ainekset
Työvaiheet
- Poista lohipalasta ruodot, nahka ja vatsarasva. Hiero suola fileen molemmille puolille. Anna maustua peitettynä viileässä noin 1,5 tuntia.
- Pyyhi suola pois kalan pinnasta. Leikkaa filee neljäksi siistiksi suorakaiteen muotoiseksi palaksi.
- Kuumenna pinnoitettu paistinpannu erittäin kuumaksi ja paista lohipaloihin yksi kerrallaan nopeasti hieman väriä. Rouhi pippuria pinnalle.
- Levitä hienonnettu tilli laakealle vadille ja pyörittele kalat siinä. Kääri kalapalat yksitellen tiukasti tuorekelmuun. Siirrä jääkaappiin maustumaan vähintään 1 tunniksi.
- Poista tuorekelmu lohen ympäriltä ja tarjoa kylmänä kaprisperunoiden ja esimerkiksi hölskykurkkujen kanssa.
Kapris-krassiperunat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja raaputa varhaisperunat puhtaiksi tai kuori perunat. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.
- Laita perunat laakealle vadille ja murskaa niiden rakenne haarukalla. Lisää kaprikset, voisula ja krassi joukkoon ja sekoita. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla.