Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Valkosuklaa-limedippi
Ainekset
Työvaiheet
- Pilko suklaa paloiksi mikron kestävään kulhoon. Lisää kerma. Sulata mikrossa 20 sekuntia pätkissä välissä sekoittaen.
- Raasta joukkoon limen kuori.
Donitsien kuorrutuksen hauska vaihtoehto on dippailu!
Kuumenna maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva desilitraan jauhoja ja vatkaa maidon joukkoon. Lisää muna, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää.
Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
Valmista vaniljakastike. Kaada maito kulhoon ja vatkaa kastikejauhe joukkoon. Laita kastike tekeytymään jääkaappiin.
Muotoile kohonnut taikina tangoksi. Leikkaa tangosta 12 palaa. Pyörittele palat pikkupulliksi kahden leivinpaperin päälle. Jätä kohoamisvaraa. Kohota lämpimässä paikassa liinan alla 30 minuuttia.
Laita karviaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kiehauta niin, että sokeri sulaa.
Ota juomalasi tai muki, jonka pohjan halkaisija on 6–7 cm. Kasta lasin pohja jauhoissa ja paina sillä pulliin syvennys. Toista painallukset, ja voitele pullien reunat munalla.
Jaa syvennyksiin vaniljakastiketta ja annostele päälle karviaisia. Koristele halutessasi raesokerilla.
Paista pullia 200 asteessa 12–14 minuuttia.
Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.
Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.
Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.
Makoisat mustikkadonitsit paistuvat uunissa ilman taikinan kohotusta ja rasvankäryä. Maussa on myös ripaus appelsiinia.
Voitele donitsipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita yhteen maito, jugurtti, öljy ja muna. Yhdistä seos kuiviin aineisiin. Raasta joukkoon appelsiinin kuori. Sekoita vain kevyesti. Lusikoi taikina pursotuspussiin.
Pursota taikinaa donitsivuokaan suunnilleen syvennysten puoliväliin saakka. Jaa mustikat taikinan päälle ja paina ne kevyesti taikinan sekaan.
Paista donitseja uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Anna leivonnaisten levähtää viisi minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle.
Sekoita kuorrutteen ainekset. Valele donitsien sileä pinta kuorrutteella. Anna kovettua.
Sulata suklaa ja voi mikrossa. Valuta raitoja donitseille.
Ladataan...