Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3410 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
Ohje: Taina Vuohelainen Kuva: Arto Vuohelainen

Päältä rapeat ja sisältä ilmavat patongit maistuvat juuston kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 kpl
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Gluteenittomat oliivipatongit

Ainekset

1
dl
kivettömiä tummia oliiveja
7
dl
vettä
50
g
hiivaa
1
kananmunanvalkuainen
1
rkl
rypsiöljyä
1/2
dl
vaaleaa siirappia tai hunajaa
3
dl
riisijauhoja
3
dl
durrajauhoja
1
dl
maissitärkkelystä (Maizena)
2
tl
suolaa
1/2
dl
psylliumsiemenen kuorta (esim. Fiber Husk)
2
rkl
perunakuitua (esim. Semper Pofiber)
2
rkl
sokerijuurikaskuitua (esim. Fibrex)

Työvaiheet

  1. Puolita oliivit. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva veteen. Lisää valkuainen, öljy ja siirappi tai hunaja.
  2. Yhdistä toisessa kulhossa kaikki kuivat aineet. Lisää oliivit joukkoon. Lisää oliivi-jauhoseos nesteeseen ja alusta taikinaa noin 5 minuuttia. Anna sen kohota leivinliinan alla 30 minuuttia.
  3. Jauhota leivinalusta riisijauhoilla ja kaada taikina jauhojen päälle. Leivo taikina pötköksi ja jaa se 3 osaan. Leivo kukin pötkö noin 20 cm pitkäksi patongiksi. Noste leivät pellille kohoamaan 20 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  4. Paista patonkeja uunissa 20-30 minuuttia.

Vinkki: Voit korvata riisi- ja durrajauhot esimerkiksi 6 dl:lla gluteenitonta Semper Fin Mix -jauhoa.

Kommentit (2)

Jaana Viitanen
Seuraa 
Liittynyt23.5.2015

Testattu.
Maukasta, rakenne hyvä.
Helppo varioida vaihtamalla oliivit vaikka aurinkokoivattuun tomaattiin.
Soveltuisi varmasti myös focacciaksi.

Usimarjaana
Seuraa 
Liittynyt29.9.2015

Tämä on ehdottomasti onnistunein gluteeniton leipä mitä olen tähän asti kokeillut! Tehty nyt jo monta kertaa, yleensä rusinoilla, pähkinöillä tai siemenillä höystettynä. Rypsiöljyn sijaan lorautin hyvää oliiviöljyä, mielestäni sopii tuohon paremmin.

Ketju on lukittu.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1188 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Hyvä terveys on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
ET-lehti on lisännyt 332 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Vanilja maistuu sekä kermaisessa täytteessä että mureassa taikinassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8 palaa
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaniljainen punaherukkapiirakka

Ainekset

100
g
leivontamargariinia
1
dl
sokeria
1
muna
dl
gluteenitonta jauhoseosta
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
vaniljasokeria
TÄYTE
4
dl
punaherukoita
1
prk (200 g)
kermaviiliä (ei kevyt)
1
muna
½
dl
sokeria
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kulhossa. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Yhdistä kuivat ainekset keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.

  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (ø 24 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä marjat päälle.

  3. Sekoita kermaviili, muna ja sokeri keskenään. Levitä seos marjojen päälle.

  4. Paista piirakkaa uunin alaosassa 200 asteessa 25–30 minuuttia.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3410 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.