Kirkastettu voi on ihanteellinen paistorasva, koska se ei käryä.
Kirkastettu voi
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata voi pienessä kattilassa keskilämmöllä.
- Kun voi on sulanut, jätä se porisemaan keskilämmöllä noin 10 minuutiksi. Nosta kattila liedeltä ja anna voin asettua vielä muutaman minuutin ajan.
- Rasvan pinnalle muodostuu valkoinen vaahto ja sakka valuu kattilan pohjalle. Kuori vaahto rasvan pinnalta lusikalla.
- Kun olet kuorinut vaahdon, kaada rasva (eli kirkastettu voi) talteen toiseen astiaan. Sakka jää kattilan pohjalle. Älä heilauttele voisulaa, ettei pohjalle valunut sakka sekoitu kirkastettuun voihin uudestaan.
- Käytä kirkastettua voita esimerkiksi pihvien tai blinien paistamiseen. Kirkastettu voi pysyy hyvänä pitkään kylmässä säilytettynä.
Vinkki: Voikattilan pohjalle jäävän sakan voi sekoittaa vaikkapa sämpylätaikinan sekaan!