
Sormin syötävät salaattiveneet on täytetty avokadosta ja cashewpähkinöistä tehdyllä tahnalla. Veneet sopivat myös niille, jotka eivät halua syödä gluteenia, maitotuotteita tai muuta eläinperäistä.
Cashewtahnalla täytetyt salaattiveneet
Ainekset
Työvaiheet
1. Valmista ensin tomaatit. Lämmitä uuni 150 asteeseen. Puolita tomaatit. Kuori ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan. Laita tomaatit ja valkosipulit leivinpaperin päälle pellille. Roiskuttele päälle oliiviöljyä. Ripottele päälle suola, pippuri ja sokeri. Laita rosmariini tai neulaset pellille. Anna kuivua uunissa 1 ½ tuntia.
2. Liota cashewpähkinöitä vedessä jääkaapissa yön yli. Aloita tahnan valmistus laittamalla tehosekoittimen kulhoon avokadot, sitruunamehu, basilika, valkosipuli, suola ja puolet pähkinöistä. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput pähkinät vähitellen. Laita tahna pursotinpussiin.
3. Levitä sydänsalaatin lehdet tarjoiluastialle. Pursota tahnaa lehtien pohjalle ja koristele tomaateilla.