
Anu Brask tekee Kulinaristin & Kokittaren nokkospestoa Soppa365-tv-ohjelmassa.
Nokkospesto
Ainekset
Työvaiheet
Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin. Nosta lautaselle jäähtymään.
Huuhtele nokkosenlehdet. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa.
Ryöppää nokkosenlehtiä noin 10 sekuntin ajan, kunnes lehdet ovat pehmenneet ja niiden väri muuttuu kirkkaan vihreäksi. Jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä jaa purista nokkoset kuiviksi. Huom! Ryöppäys onnistuu kätevästi nostamalla nokkoset siivilässä kattilan päälle. Vettä tulee olla reilusti, jotta nokkoset uppoavat kiehuvaan veteen.
Soseuta nokkoset, kuoritut valkosipulit, paahdetut pinjansiemenet ja öljy sauvasekoittimella tai blenderissä. Sekoita joukkoon raastettu parmesaani ja mausta sitruunamehulla ja suolalla. Ohenna tarvittaessa tilkalla öljyä.
Vinkki! Niitä isoksi kasvaneet nokkospuskat ja valmista uusista, pienistä nokkosista pestoa ja muita herkkuja koko kesä.