klo 16:08 | 3.6.2015

Tässä salaatissa maistuu Italia; siitä huolehtivat valkopapu, parmesaani ja fenkoli
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
25 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Italialainen papu-pastasalaatti
Ainekset
350
g
kuviopastaa
2
pientä fenkolia
2
dl
keitettyjä valkopapuja
1
prk
(290/165 g) kalamataoliiveja
2
dl
parmesaanijuustoa raasteena
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
valkoista balsamicoa tai valkoviinietikkaa
3/4
dl
oliiviöljyä
3
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1
tl
sormisuolaa
1/2
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
raastettua parmesaania
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Viipaloi fenkolit ohuesti ja laita ne keitinveteen, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Valuta vesi pois.
- Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulit. Lisää etikka. Kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Hienonna mukaan ruohosipuli. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Kaada kastike pasta-fenkoliseokseen. Kääntele sekaisin.
- Lisää pastaseokseen pavut, oliivit, parmesaaniraaste ja yrttisilppu. Sekoita hyvin.
- Anna maustua viileässä vähintään tunti. Viimeistele ripottelemalla päälle parmesaania ja lehtipersiljaa. Valuta pinnalle vielä noin lusikallinen oliiviöljyä.