
Marokkolaiset kalavartaat ovat ruokapöydän takuuvarma hittikala.
Marokkolaiset kalavartaat ja minttujogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa lohi tasakokoisiksi, suorakaiteenmuotoisiksi paloiksi.
- Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuori ja leikkaa inkivääri paloiksi. Yhdistä marinadin aineet. Laita kalapalat maustumaan seokseen vähintään 2 tunniksi.
- Tee minttujogurtti, ko. ohje alla.
- Paista lohet grillin parilatasolla, n. 3 minuuttia molemmilta puolilta. Viimeistele korianterilla ja tarjoa minttujogurtin kanssa.
Vinkki: Puisia grillitikkuja kannattaa liottaa vedessä noin puoli tuntia palamisen ehkäisemiseksi. Voit myös paistaa lohet ilman tikkuja ja keihästää kalapalat vasta paistamisen jälkeen.
Minttujogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori valkosipuli ja leikkaa se mahdollisimman pieniksi paloiksi. Sekoita silppu jogurttiin. Lisää muut aineet. Laita viileään odottamaan siksi aikaa, kun paistat lohipalat.