
Tämän munakokkelin paistamiseen kuluu oikeasti vain 20 sekuntia ja se on rakenteeltaan täydellisen pehmeä ja kermainen.
Vihaan aamuherätyksiä, mutta olen suuri aamiaisten ystävä. Ei liene yllätys, että nautin kananmunani erittäin mieluusti kokkelina.
Oikeastaan munakokkelia ei pitäisi leimata pelkäksi aamiaisruuaksi. Se kun on mitä mainioin lisuke esimerkiksi savukalalle. Tai jos kokkelin kylkeen latoo vaikka simppelin tomaatti-sipulisalaatin ja pari lusikallista raejuustoa, on edessä pikainen lounas.
Kollegani Riikka keksi laittaa munakokkelia jopa hodarin väliin.
Munakokkelifanina innostuinkin tästä Food52:n jännittävästä reseptistä, joka lupaa kokkelin valmistuvan 15 sekunnissa (kyllä vain) ja pysyvän aina ihanan kermaisena ja pehmeänä (siis juuri sellaisena kuin omaan makuni sopii).
Homman jujuna on lisätä kananmunien joukkoon maitoa ja maissitärkkelystä.
Pieni epäilys jyskytti takaraivossa, mutta päätin silti kokeilla. Vispasin toisessa kulhossa kananmunien rakenteen rikki, toisessa kulhossa sekoitin Maizenan täysmaitoon. Sekoittelut piti hoitaa ohjeen mukaan eri kulhoissa, koska muuten maissitärkkelys saattaisi kokkaroitua. Tottelin ohjetta, ja oma seokseni olikin täysin sileää.
Kun Maizena on liuennut maitoon, voit sekoittaa sen kananmunien joukkoon ja maustaa suolalla makusi mukaan.
Panin pannun kuumenemaan ja hetken kuluttua lisäsin kuumalle pannulle myös voin.
Tässä ohjeessa voita käytetään aika paljon, 1 ruokalusikallinen jokaista kananmunaa kohden. Tämä on ehkä sellainen ei niin terveellinen pyhäkokkeli, mutta voi tuo siihen niin hyvän maun, että sen kanssa ei kannata pihtailla.
Kun voi oli kuohahtanut, oli aika kaataa munamassa pannuun.
Munamassa sai levätä pannulla tarkalleen 3 sekuntia. Sitten pannu piti ottaa pois kuumalta liedeltä ja aloittaa munamassan hämmentäminen. Hämmennyksen rytmi oli tarkka: 1 sekunti per lastanpyöräytys ja kaikkiaan pyöräytyksiä tarvittiin 15 kappaletta.
Ja voi jehna, tasan 15 pyöräytyksen jälkeen pannulla oli annos uskomattoman pehmeää ja kermaista munakokkelia!
Kippasin kokkelin lautaselle, pyöräytin päälle pari kierrosta pippuria ja saksin yhden sipulinvarren.
Huh, miten hyvää!
Munakokkeli
Ainekset
Työvaiheet
- Vispaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.
- Sekoita toisessa kulhossa maito ja maissitärkkelys. Katso, että kaikki tärkkelys liukenee maitoon.
- Sekoita maito kananmunien joukkoon. Mausta suolalla.
- Kuumenna pannu liedellä. Kun se on kyllin kuuma, lisää voi ja anna sen kuohahtaa.
- Kaada munamassa pannuun. Anna olla kuumalla liedellä 3 sekuntia.
- Nosta pannu liedeltä. Pyöräytä munamassaa lastalla 15 kertaa niin, että jokainen pyöräytys vie 1 sekunnin.
- Kippaa kokkeli lautaselle. Syö!
Vinkki: Samalla perusohjeella voi valmistaa myös isomman tai pienemmän kokkelin, mutta reseptin kehittäjä suosittelee, ettei kerralla kypsentäisi kuin korkeintaan 6 kananmunaa. Raaka-aineiden suhteet menevät näin:
1 kananmunalle
1/2 rkl maitoa
1/2 + 1/8 tl maissitärkkelystä
1 rkl voita