Ilmoitus

X

Parsakeitto

Kodin Kuvalehti
Kodin Kuvalehti on lisännyt 441 reseptiä
Tämä resepti on linkitetty 21 keittokirjaan. Tätä reseptiä on luettu 2953 kertaa.
Lisää omaan keittokirjaan /

4 annosta Valmistusaika: Vaikeustaso: Helppo

Ainekset

1 nippu vaaleaa parsaa (500g) voita tai margariinia kuullottamiseen 8 dl hyvää kanalientä 2 dl hyvää valkoviiniä 1 1/2 rkl hienoksi silputtua kirveliä 1 rkl ohrajauhoa mustapippuria

Valmistusohje

  1. Poista parsojen kova tyviosa napsauttamalla se katki ja kuori parsat. Palottele varret pienemmiksi paloiksi. Kuullota kattilan pohjalla voisulassa silputtu salottisipuli ja lisää parsapalat, kanaliemi ja viini. Keitä hiljalleen kannen alla, kunnes parsapalat ovat kunnolla kypsiä eli noin 15 minuuttia.
  2. Soseuta keitto ensin sauvasekoittimella tasaiseksi ja kumoa se sitten tiheään siivilään kulhon päälle. Paseeraa eli painele keitto siivilän läpi kulhoon isoa lusikkaa apuna käyttäen.
  3. Pane keittopohja takaisin kattilaan ja lisää kerma sekä silputtu kirveli. Ota erikseen noin 1 dl keittopohjaa ja sekoita siihen ohrajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää ohrajauhoseos ohuena nauhana keiton sekaan koko ajan keittoa sekoittaen.
  4. Anna keiton kiehua 3–4 minuuttia, kunnes se saostuu. Maista ja mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoa heti rapean leivän kanssa.

Kommentoi

Vastaa

  • Janne Yliruusi
    Janne Yliruusi
    Janne Yliruusi

    Osaisko joku vihjata amatöörille että mitä on ”hyvä kanaliemi”?

  • Teemu Leminen
    Teemu Leminen
    Teemu Leminen

    Janne, hyvä kun huomautit! Mehän tarvitaan tänne liuta liemiohjeita!

  • Janne Yliruusi
    Janne Yliruusi
    Janne Yliruusi

    Ehdottomasti lisää liemiohjeita!

Katso myös nämä

Aloita Kirjaudu sisään