Ilmoitus

X

Munkit

Kodin Kuvalehti
Kodin Kuvalehti on lisännyt 431 reseptiä
Tämä resepti on linkitetty 16 keittokirjaan. Tätä reseptiä on luettu 2897 kertaa.
Lisää omaan keittokirjaan /

Muista munkit muulloinkin kuin vappuna!

Annoksia: 15 kpl Valmistusaika: Vaikeustaso: Keskitaso

Ainekset

2 1/2 dl maitoa 25 g hiivaa ripaus suolaa 3/4 dl sokeria 2 tl kardemummaa 6-7 dl vehnäjauhoja 50 g voita

Kypsentämiseen

Pinnalle

sokeria

Valmistusohje

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, suola, sokeria ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa pehmeä rasva. Leivo taikinasta pyöreitä pullia.
  2. Nosta ne leivinpaperin päälle pellille, peitä liinalla ja anna kohota hyvin. Työnnä sormi kohonneiden pullien keskelle ja pyöräytä niihin kunnon reikä.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kokeile öljyn kuumuutta ennen kuin aloitat munkkien paistamisen. Käytä lämpömittaria tai lisää öljyyn pieni pala leipää. Öljy on sopivaa, kun mittari näyttää 180 astetta tai kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Lisää 3-4 munkkia kerrallaan öljyyn ja paista ne molemmilta puolilta kauniin ruskeiksi. Nosta valmiit munkit reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele kuumat munkit sokerissa

Kommentoi

Vastaa

Katso myös nämä

Aloita Kirjaudu sisään