Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Tarjoa rapujen seuraksi ruusuvinegretillä maustettuja punajuuria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Ruusuliemessä keitetyt ravut

Ainekset

8
l
vettä
2 1/2
dl
(240 g) merisuolaa
1 1/2
rkl
(20 g) sokeria
2
pnt
kruunutilliä
20-30
elävää täplä- tai jokirapua
1
l
kurtturuusun terälehtiä

Työvaiheet

  1. Laita vesi, suola ja sokeri isoon kattilaan kiehumaan. Jaa tillit 3 osaan ja lisää 1/3 tillistä kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia. Nosta tilli pois.
  2. Pese ravut ja tarkista että ne ovat eläviä. Lisää kaikki ravut kertaa kiehuvaan veteen. Lisää 1/3 tillistä ja puolet ruusun terälehdistä. Kuumenna kiehuvaksi ja säädä lämpötilaa sitten pienemmälle. Hauduta 8 minuuttia.
  3. Rapujen kypsyessä laske mahdollimman kylmää vetää esimerkiksi tiskialtaaseen. Voit lisätä veteen jäitä. Nosta kattila veteen jäähtymään. Vaihda vielä tilli tuoreeseen ja lisää loput terälehdet. Anna liemen jäähtyä.
  4. Laita ravut ja liemi jääkappiin kattilassa tai jaa ne kauhalla pienempiin astioihin. Älä koske liemeen tai rapuihin paljain käsin. Ravut ovat heti valmiita nautittaviksi. Jääkaapissa ne säilyvät 3-4päivää, kun niihin ei kosketa.
  5. Poista ravunliha kuorista vasta juuri ennen annosten kokoamista. Annostele kukkakaalimurska lautaselle, nosta päälle punajuurisalaattia (ks. ohjeet alla) ja päällimmäiseksi ravunpyrstöjä.

Ruusuvinegretti

Ainekset

1 1/2
dl
vettä
1/2
dl
valkoviinietikkaa
1/2
dl
sokeria
1
tl
suolaa
2
dl
kurtturuusun terälehtiä
1
dl
kylmäpuristettua rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi, etikka, sokeri ja suola. Lisää ruusunterälehdet.
  2. Jäähdytä ja sekoita öljy joukkoon. Käytä ylijäävä ruusuvinegretti salaatinkastikkeena.

(n. 2 1/2 dl, 5 min)

Ruusuvinegretillä maustetut punajuuret

Ainekset

8-12
punajuurta
1/4
tl
mustapippuria myllystä
n. 1
dl
ruusuvinegrettiä

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Pese punajuuret ja kääri folioon. Kypsennä punajuuria uunissa 1-1 1/2 tuntia. Kokeile kypsyyttä esimerkiksi hammastikulla tai terävällä veitsellä.
  2. Avaa foliopaketti ja anna punajuurten jäähtyä.
  3. Kuori ja paloittele punajuuret. Mausta pippurilla. Sekoita ruusuvinegretti joukkoon ja anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

(4 annosta lisukkeena, 15 min + kypsennys 1-1 1/2 t)

Sitruunainen kukkakaalimurska

Ainekset

1
kukkakaali
1/2
dl
oliiviöljyä
1/2
dl
hienonnettua ruohosipulia
1/2
sitruunan mehu
1/4
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kokonaista kukkakaalia 10 minuuttia. Valuta ja siirrä kukkakaali jäähtymään kylmään veteen.
  2. Irrota nuput ja murskaa ne esimerkiksi huhmaressa tai veitsellä. Mausta suolalla,oliiviöljyllä, sitruunamehulla ja ruohosipulilla.

(4 annosta, 20 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Katkarapujen tilalle voi lohkoa lisää avokadoa tai kuutioida marinoitua tofua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilaiset katkarapukääröt

Ainekset

1
pkt (12 kpl)
riisipaperia (esim. Blue Dragon)
1
ps (200 g)
isoja pakaste-katkarapuja
2–3
porkkanaa
½
kurkkua
1–2
avokadoa
1
ps jääsalaattia
2
chilipalkoa
ruukku minttua
ruukku thaibasilikaa
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Kuori porkkanat ja raasta karkeaksi raasteeksi. Pese ja halkaise kurkku. Koverra teelusikalla siemenet pois ja viipaloi kurkku. Halkaise avokadot, poista kivet ja viipaloi hedelmä. Revi jääsalaatti pienemmiksi paloiksi. Viipaloi chilit. Riivi yrteistä lehdet ja hennoimmat varret.
  2. Laita isoon kulhoon lämmintä vettä. Kasta riisipaperit yksitellen veteen noin 10 sekunniksi. Nosta paperi leikkuulaudalle. Taputtele ylimääräinen vesi puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen.
  3. Nosta riisipaperin keskelle täytteitä. Taita riisipaperi paketissa olevan kuvan mukaisesti täytteen päälle. Kääri rullalle.
  4. Täytä kaikki rullat samalla tavalla. Leikkaa ne puoliksi ennen tarjoilua.

Vinkki! Rullat sopivat vegaaneille, kun jätät katkaravut pois. Pilko silloin täytteeseen reilummin avokadoa tai käytä marinoitua tofua.

Inkiväärikastike

Ainekset

2
limettiä
2
rkl
inkivääriä silputtuna
1
chili
2
dl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Purista limeteistä mehu. Silppua inkivääri ja chili.
  2. Yhdistä kastikkeen ainekset.

Maapähkinäkastike

Ainekset

2
dl
maapähkinätahnaa
1
dl
rypsiöljyä
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
makeaa chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella tahnaksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Tonnikalapastan ohje on niin helppo, että koululainenkin osaa sen itse tehdä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tonnikalapasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
prk
tonnikalapaloja öljyssä
1
prk
tomaattimurskaa
vettä
1
tl
kuivattua basilikaa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippurirouhetta

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pussin ohjeen mukaan.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli.
  3. Kaada paistinpannulle loraus öljyä tonnikalapurkista. Kuullota sipuleita pari minuuttia.
  4. Lisää tonnikala. Paloittele tonnikala kauhalla pienemmiksi paloiksi.
  5. Kaada joukkoon tomaattimurska. Huuhtele tölkki vedellä ja lisää vesi kastikkeeseen.
  6. Mausta kastike basilikalla, suolalla ja pippurilla.
  7. Hauduta 10 minuuttia ja kaada kastike pastan joukkoon.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Helpot kalapihvit maistuvat lapsillekin. Maku on lempeä, eikä yhden yhtä ruotoa löydy.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 pihviä
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohipihvit

Ainekset

1
pkt (280 g)
kirjolohen jauhelihaa (Saimaan tuore)
1
dl
kermaviiliä
rkl
korppujauhoja
1
muna
1
pieni sipuli
1
rkl
rypsiöljyä
½
dl
tilliä silputtuna
2
tl
sitruunan kuoriraastetta
½
tl
suolaa
valkopippuria rouhittuna
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Yhdistä kalaan kermaviili, korppujauho ja muna.
  2. Pilko sipuli. Kuullota öljyssä.
  3. Silppua tilli. Raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset.
  4. Kuumenna voita pannulla. Nosta lusikalla murekkeesta nokareita pannulle ja painele pihveiksi. Paista muutama minuutti per puoli. Tarjoa kalapihvit uusien perunoiden tai muusin kanssa. Rouskuva lisuke tulee naposteluporkkanoista.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Tähteeksi jääneet keitinperunat pyöräytetään raikkaan makuisessa jogurttikastikkeessa, jossa on maukasta luonnonkalasäilykettä, kokojyväsinappia ja sitruunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hävikkiperuna-villikalasalaatti

Ainekset

noin 800
g
keitettyjä perunoita
1
purjo
1
prk (150 g)
luonnonkala/villikalasäilykettä öljymarinadissa
2
dl
maustamatonta rasvatonta ja laktoositonta jogurttia
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
kokojyväsinappia
1
rkl
pieniä kapriksia
1
kerä rapeaa salaattia
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele perunat. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi.

  2. Sekoita kulhossa kalasäilyke marinadeineen, jogurtti, sitruunanmehu, sinappi ja kaprikset. Lisää perunat ja sekoita. Nostele perunasalaattia huuhdottujen, rapeiden salaatinlehtien päälle. Rouhaise päälle mustapippuria.