Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 233 keittokirjaan.
Ohje: Riikka Kaila Kuva: Panu Pälviä

Raikas meksikolaistyyppinen ja holiton kurkkujuoma viilentää kesähelteillä. Kuori kurkku, niin saat juomasta kauniin vaaleanvihreän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Agua fresca kurkusta

Ainekset

2
kurkkua
2
limettiä
1
dl
vettä
1/2
dl
sokeria
1/2
l
kivennäisvettä
Lisäksi
jääpaloja
kurkkuviipaleita
mintunoksia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele kurkut. Kuori limetit leikkaamalla kuori ja valkoiset osa reilusti pois.
  2. Soseuta kurkku, kokonaiset limetit, vesi ja sokeri tehosekoittimessa aivan sileäksi. Siivilöi seos tiheän siivilän läpi.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juomaan juuri ennen tarjoilua. Jaa juoma laseihin. Lisää halutessasi jääkuutioita, kurkkuviipaleita ja mintun oksia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Keitetyillä uusilla perunoilla ja raakamakkaralla täytetyt rieskapizzat ovat helpoista helpoin kesälounas. Mehevyydestä vastaa pohjalle sivelty vuohenjuustokerma.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkara-perunarieskat

Ainekset

4–8
pientä rieskaa
TÄYTE
8–12
keitettyä varhaisperunaa
2
valkosipulinkynttä
½
ruukku
persiljaa
1
dl
oliiviöljyä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
rs (150 g)
vuohentuorejuustoa
2–3
raakamakkaraa
¼
tl
mustapippuria
PINNALLE
persiljaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin täyte. Viipaloi keitetyt perunat. Hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja persilja isoon kulhoon. Sekoita joukkoon öljy. Kääntele perunaviipaleet varovasti joukkoon.
  2. Sekoita ranskankerma ja vuohenjuusto keskenään.
  3. Laita rieskat leivinpaperin päälle pellille. Levitä päälle ranskankermakastike. Lisää perunat. Purista raakamakkarat kuorista nokareiksi rieskojen päälle. Rouhi pinnalle mustapippuria.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Hienonna päälle persiljaa. Tarjoa heti.

 

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen

Nämä raikkaan hedelmäiset alkumaljat sopivat yhtä hyvin aamupalalle. Jos haluat, siivilöi hedelmien siemenet pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 l
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Meloni-kookosjuoma

Ainekset

kg
melonia (siemenetön)
2
limettiä
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
2
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lohko ja kuori meloni. Leikkaa lohkot reiluiksi paloiksi. Purista limeteistä mehu.
  2. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.

Kiivi-kookosjuoma

Ainekset

8
kiiviä
4
mintun oksaa
2
dl
kookos-mantelimaitoa (Alpro)
3
rkl
ruokosokerisiirappia
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja lohko kiivit. Lisää ainekset monitoimikoneen tai sauvasekoittimen kulhoon. Surauta juoma tasaiseksi.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Kolmen aineksen alkoholiton kuplajuoma syntyy minuuteissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Seljankukkakuplajuoma

Ainekset

2
limettiä
2
dl
seljankukkamehu-tiivistettä, esim. Brunneby
1
l
kivennäisvettä

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko limetit. Lisää limetit kannuun tai laseihin.
  2. Lorauta joukkoon seljankukkamehu.
  3. Lisää kylmä kivennäisvesi juuri ennen tarjoilua.

Vinkki! Jos käytät kivennäisveden sijasta kuohuviiniä, saat alkujuomaksi tyylikkäät seljankukkabellinit. Tarkista mehutiivisteen laimennussuhde pullon kyljestä.

Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Tahini, seesaminsiemenistä valmistettu samettinen tahna, on täydellinen makupari kirpeille vadelmille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-mango-tahinipirtelö

Ainekset

200
g
suomalaisia pakastevadelmia
300
g
pakastettuja mangokuutioita (esim. Pirkka)
7
dl
mantelimaitoa (makeuttamaton)
2
rkl
tahinia
1
rkl
hunajaa
PINNALLE
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Laita kaikki pirtelön aineet blenderiin ja anna käydä tasaiseksi. Jaa pirtelö laseihin ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.