Mureke on parasta arkiruokaa! Mehevän BBQ-murekkeen kanssa maistuu lempeän tulinen bataattisose.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 + 35 min
Vaikeustaso
Helppo
BBQ-lihamureke
Ainekset
1
dl
korppujauhoja
2
dl
stout-olutta
1
sipuli
400
g
jauhelihaa
1
kananmuna
1/2
dl
barbeque-kastiketta
2
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
sinappia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Täyte
1
pkt
sinihomejuustoa (170 g)
Päälle
1/2
dl
barbeque-kastiketta
Työvaiheet
- Sekoita korppujauho ja olut kulhossa ja anna turvota noin viisi minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli.
- Lisää kaikki murekemassan aineet korppujauhoseokseen ja sekoita. Anna murekemassan tekeytyä 10 minuuttia.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kaada murekemassa leivinpaperiarkin päälle. Taputtele kostutetuin käsin noin 20 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Viipaloi sinihomejuusto levyn päälle.
- Kääri mureke tiukaksi rullaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille sauma alaspäin.
- Kypsennä mureketta uunin keskitasolla noin puoli tuntia. Sivele kypsän murekkeen päälle bbq-kastiketta ja tarjoa bataatti-chilimuusin kera.
Paahdettu bataatti-chilimuusi
Ainekset
1
kg
bataattia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
chilijauhetta
ripaus
cayennepippuria
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kuori ja paloittele bataatti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä bataatti ja valkosipuli kulhoon ja lisää joukkoon öljy ja mausteet. Pyörittele mausteet kaikkialle bataattiin.
- Siirrä bataatit leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit kypsyvät.
- Siirrä bataattipalat kulhoon tai kattilaan ja murskaa perunansurvimella karkeaksi muusiksi.
- Tarjoa muusi BBQ-murekkeen kanssa.