Kypsästä broilerista ja ja keitetystä riisistä valmistuu nopeasti maukas vuokaruoka. Kruunaa ruoka raikkaalla tomaatti-avokadosalsalla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo
Nyhtökanavuoka
Ainekset
4
dl
riisiä
1
kokonainen grillattu broileri
3/4
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
ruokosokeria
2
tl
jauhettua juustokuminaa
2
tl
jauhettua korianterinsiementä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
1
prk
ranskankermaa (200 g)
150
g
cheddar-juustoraastetta
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Perkaa kypsä broilerinliha luista kulhoon. Riivi liha kahdella haarukalla suikaleiksi. Sekoita lihan joukkoon tomaattipyree, mausteet ja suola.
- Levitä riisi voidellun, noin kahden litran uunivuoan pohjalle. Levitä maustettu broileri tasaisesti riisin päälle.
- Sekoita ranskankerma ja juustoraaste ja levitä seos vuoan pinnalle.
- Gratinoi vuokaa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu kauniisti.
Tomaatti-avokadosalsa
Ainekset
3
tomaattia
1
kypsä avokado
1
ruukku
korianteria
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Työvaiheet
- Kuutioi tomaatit. Halkaise avokado, poista kivi ja kuutioi hedelmäliha. Hienonna korianteri.
- Sekoita salsan ainekset keskenään ja kaada se kanavuoan päälle koristeeksi juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjota salsan erikseen.