Ilmoitus

X

Caesarsalaatti ja grillatut kanatikut

Kodin Kuvalehti
Kodin Kuvalehti on lisännyt 431 reseptiä
Tämä resepti on linkitetty 10 keittokirjaan. Tätä reseptiä on luettu 2472 kertaa.
Lisää omaan keittokirjaan /

Grillaa caesarsalaatin kana vaihteeksi varrastikuissa.

4 annosta Valmistusaika: Vaikeustaso: Helppo

Ainekset

8 kpl kanan sisäfilettä 8 kpl grillitikkua 1/4 tl suolaa ja mustapippuria 1/2 kpl sitruunan mehu 4 kpl maalaisleipäviipaletta 2 kpl romainesalaattiruukkua 1/2 dl oliiviöljyä grillaamiseen 2 dl parmesanlastuja

Kastike

2 kpl kananmunankeltuaista 1,5 dl rypsiöljyä 3 kpl anjovisfileitä 1 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl sitruunan mehu 1 tl worcesterhirekastiketta 1/4 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria 1 dl parmesanraastetta

Valmistusohje

  1. Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Laita grillitikut veteen likoamaan noin 30 minuutiksi. Tee tässä välissä kastike.
  2. Ota kaikki kastikkeen aineet ajoissa huoneenlämpöön. Hienonna anjovikset haarukalla kulhon pohjalla. Lisää keltuaiset ja sekoita. Vatkaa öljy aluksi tipoittaen, sitten ohuena nauhana, kunnes majoneesista tulee paksua ja sakeaa. Mausta kastike sitruunamehulla, worcestershirekastikkeella, suolalla ja mustapippurilla. Purista joukkoon valkosipulin kynsi ja parmesanraaste. Sekoita hyvin. Laita kastike kylmään maustumaan.
  3. Mausta broileri suolalla, pippurilla ja sitruunan mehulla. Jos käytät rintafilettä, leikkaa fileet pitkittäin kahteen osaan. Laita broileri grillitikkuihin. Voitele oliiviöljyllä.
  4. Leikkaa leipä viipaleiksi ja sitten tikuiksi. Pirskottele oliiviöljyä päälle. Grillaa fileitä noin 3 minuuttia molemmin puolin. Samalla voit grillata leipätikut.
  5. Revi salaatti. Sekoita kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjolle panoa, ettei salaatti vety. Nosta grillatut kanatikut ja leipätikut salaatin päälle. Ota kuorimaveitsellä parmesanista lastuja ja ripottele salaatin päälle

Kommentoi

Vastaa

Katso myös nämä

Aloita Kirjaudu sisään