 
Hyvässä keitossa vähemmän on enemmän.
Turkulaisbistro E. Ekblomin porkkanakeitto tarvitsee vain simppelit raaka-aineet ja maltillisen maustamisen. Porkkanoiden maku pääsee esille pitkällä freesaamisella. Samettisen rakenteen salaisuus on tehokas sauvasekoitin ja paseeraus siivilän läpi.
E. Ekblomin porkkanakeitto ja friteeratut juustokuutiot
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja paloittele porkkanat. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, poista chilistä siemenet ja pilko chili.
- Kuumenna 25 g voita kattilassa, lisää porkkana, valkosipuli ja chili. Vähennä lämpöä ja freesaa kasviksia noin 10 minuuttia.
- Lisää kattilaan 1 tl suolaa sekä vettä niin että kasvikset peittyvät. Anna kiehua hetki kannen alla.
- Kun porkkanat tuntuvat pehmeiltä, soseuta keitto sauvasekoittimella. Tarkista suolan määrä ja lisää tarvittaessa. Paseeraa keitto siivilän läpi.
- Lämmitä keitto kattilassa. Sekoita kylmä maito ja loput voista sauvasekoittimella keiton joukkoon.
- Jaa keitto kulhoihin ja lisää pinnalle friteeratut juustokuutiot.
- Tarjoa ruislimpun kera.
Friteeratut juustokuutiot
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele juusto 1 x 1 cm:n kuutioiksi.
- Riko kananmuna pieneen kulhoon, sekoita vehnä- ja korppujauhot toisessa kulhossa. Pyörittele juustokuutiot ensin kananmunassa, sitten jauhoissa.
- Kuumenna rypsiöljy 175 asteeseen. Friteeraa kuutioita öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita.
- Nostele juustokuutiot talouspaperin päälle valumaan.
- Friteerausöljy on tulikuumaa, joten anna sen jäähtyä rauhassa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
                  