Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo
Kukkakaali carbonaran tapaan
Ainekset
250
g
kukkakaalia
Kastike
100–150
g
keitto- tai palvikinkkua, pekonia tai pancettaa
1
rkl
ruokaöljyä
1
kananmuna
2
rkl
kuohukermaa
1
rkl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
1
dl
/n. 50 g parmesaaniraastetta
6
kirsikkatomaattia
1
dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Paloittele kukkakaali pieniksi, sormenpään kokoisiksi nupuiksi. Leikkaa varsiosat ½–1 sentin paloiksi tai raasta ne karkealla terällä. Keitä kukkakaalinuput ja varsiraaste suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä. Suikaloi kinkku tai kuutioi pancetta. Ruskista liha kevyesti paistinpannussa öljyssä. Vatkaa muna rikki tarjoilukulhossa. Lisää kerma, sitruunankuori ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.
- Puolita tomaatit. Hienonna persilja.
- Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita kukkakaali kastikkeen sekaan tarjoilukulhoon. Ripottele kinkkusuikaleet tai pancettakuutiot, loppu parmesaani, persilja sekä tomaatinpuolikkaat päälle. Mausta pippurilla. Tarjoa heti.