Keksin ja jäätelön yhdistelmä on lapsuudesta tuttu.
Nopea minttu-suklaapuffet syntyy, kun täytät pellillä paistetun ison suklaakeksin jäätelöllä ja tuoreella mintulla.
Nopea minttu-suklaapuffet
Ainekset
Työvaiheet
- Nypi jauhot ja voi. Lisää tomusokeri ja kaakaojauhe siivilän läpi. Mausta suolalla ja sekoita. Lisää keltuaiset yksitellen joukkoon. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi (noin 25 x 25 cm). Paista keksiä 165-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Vuoraa vuoka (noin 25 x 12 cm) tuorekelmulla. Puolita keksi ja laita toinen puolikas vuoan pohjalle.
- Hienonna minttu. Leikkaa jäätelöstä viipaleita ja laita viipaleet mintun ja suklaarouheen kanssa kerroksittain vuokaan. Tasoita pinta ja lisää kanneksi toinen keksinpuolikas. Peitä tuorekelmulla ja pakasta, kunnes täyte on kunnolla jäätynyt, vähintään 2 tuntia.
- Leikkaa palasiksi ja tarjoa heti.